Vorige week samen met Hylke Faber de tweede bijeenkomst van de training ‘Digitale Geletterdheid’ verzorgt voor leerkrachten in het basis- en voortgezet onderwijs in Winsum. Het thema was mediawijsheid en ‘ontwerpen en maken’. We hebben situaties geanalyseerd die leerlingen en wij meemaken op o.a. cyberpesten, online gedrag, beeldvorming en phishing. Samen hebben we gekeken welke vaardigheden belangrijk zijn voor leerlingen, leerkrachten en ouders vanuit de inhoudslijnen van SLO.

Daarna hebben de deelnemers de mediawijsheid-escaperoom gespeeld, ontwikkeld en begeleidt door Lisanne Johri. Deze escaperoom neemt de deelnemers mee in een mediawijze ervaring met opdrachten en puzzels, gericht op het begrijpen wat mediawijsheid inhoud. Daarbij geven de activiteiten in de escaperoom handvaten om met leerlingen te werken aan mediawijsheid. Het laatste onderdeel van de bijeenkomst was het programmeren van de Cubetto om stapsgewijs denken en ontwerpen te stimuleren.

Nieuwsgierig naar deze training of naar de Mediawijsheid Escaperoom?

Training Digitale Geletterdheid: https://www.nhlstenden.com/cursussen-en-trainingen/digitale-geletterdheid-voor-onderwijsprofessionals

Teamtraining op mediawijsheid met de escaperoom: https://www.nhlstenden.com/cursussen-en-trainingen/mediawijsheid

Zie ook het trainingsaanbod op digitale geletterdheid

escaperoom mediawijsheid
Tweede bijeenkomst training DG: Mediawijsheid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *